Besplatna škola ženske košarke Marine Maljković

Објављено петак, 02 децембар 2016 Аутор PD-SU

POKRET ZA ŽENSKU KOŠARKU MARINA MALJKOVIĆ

zenska kosarkaU nedelju, 20.11.2016. godine, u 15h, u fiskulturnoj sali naše skole, Marina Maljkovic, selektor zensle košarkaske reprezentacije održala je pocetni trening za sve devojcice naše skole.

Time je Pokret za žensku košarku Marina Maljković otvorio je još jednu lokaciju za besplatne treninge za devojčice osnovnoškolskog uzrasta. Uz veliku podršku opštine Palilula, male košarkašice biće u prilici da svakog vikenda treniraju košarku po programu naše selektorke. Otvaranjem nove škole košarke prisustvovalo je preko sto devojčica.

U buduće treninzi besplatne škole košarke će se odvijati svakog vikenda, za devojčice I-IV razreda subotom 15:00-15:45h, i nedeljom 15:00-16:00h, za devojčice V-VIII razreda subotom 15:45-16:30h, i nedeljom 16:00-17:00h. Treninzi su BESPLATNI!


Created with Flickrset for Joomla.

 - I juče u Kraljevu na utakmici reprezentacije i danas ovde u Višnjičkoj banji potpuno sam oduševljena kada vidim ovoliko interesovanje za košarku među devojčicama. Drago mi je da možemo da im pružimo mogućnost da besplatno treniraju i da im pokazujemo sve one lepe stvari koje iz košarke mogu da iskoriste u životu. Dokle god u nama ima entuzijazma i dokle god imamo veliku podršku naših prijatelja iz grada, opštine Palilula i osnovne škole “Milena Pavlović Barili” ovde konkretno, Telekoma Srbije i Rode, radićemo na tome da devojčicama obezbedimo što bolje uslove za razvoj – istakla je Marina Maljković.

okret je ovim otvorio sedmu lokaciju besplatne košarke u gradu, od ukupno osam u Srbiji na kojoj sve devojčice osnovnoškolskog uzrasta mogu potpuno besplatno da treniraju košarku po programu Marine Maljković. Prilikom otvaranja škole košarke u Višnjičkoj banji, obeležen je i Međunarodni dan prava deteta.

-Drago mi je da imamo još jedan lep povod za okupljanje, a to je praznik koji mi slavimo gotovo svakodnevno. Naš zadatak je da devojčicama omogućimo njihovo pravo na igru i mislim da smo veoma uspešni u tome. Dečiji osmesi prilikom dolaska na trening i još veselije raspoloženje po završetku treninga su pravi pokazatelj. Zahvaljujem se predstavnici Unicefa Vesni Savić Đukić što je došla ovde da zajedno sa nama obeleži ovaj veliki dan i pozivam sve ljude da podržavaju akcije koje Unicef sprovodi u Srbiji - istakla je Marina Maljković i pozdravila i uručila poklone članici gradskog veća Tanji Popović, predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću, direktorki OŠ "Milena Pavlović Barili" Oliveri Korošec, Vesni Savić Đukić iz Unicefa Srbija, kao i predstavnicima kompanija Telekom Srbija i Roda.

Ovaj pokret održava besplatnu školu košarke za devojčice u više beogradskih škola, koje pohađa više stotina polaznika. Ovim se potvrđuje da je odluka zlatne selektorke da pokrene ovaj projekat bila i više nego ispravna. Kod devojčica osnovnoškolskog uzrasta širom zemlje postoji veliko interesovanje da se bave košarkom.

"Pokret za žensku košarku Marina Maljković" ima za cilj da devojčice osnovnoškolskog uzrasta uči košarkaškim veštinama, ali i ostalim elementima fizičke kulture koji značajno utiču na njihov razvoj i socijalizaciju. Naša selektorka je više puta isticala ideju da pokret treba stvori dobru bazu za kasnije uspehe. Da uspeh naše reprezentacije i osvojeno evropsko zlato ne budu samo bljesak, već da kontinuirano, na svim nivoima budemo u vrhu. Njena želja je da pokret otvara škole košarke za devojčice u krajevima i mestima gde ih nema. Da svim zainteresovanim devojčicama omogućimo da se zaljube u košarku i da ostanu u njoj.

Za više informacija posetite Facebook prezentaciju Pokret za žensku košarku Marine Maljković.