ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

Објављено уторак, 24 март 2020 Аутор OLIVERA KOROŠEC

vazno zavrsni

 

Драги ученици и родитељи,

До сада су сви наставници, стручни сарадници, ученици и родитељи наше школе обраћали пажњу, како на своје, тако и на понашање ученика/деце на платформама за учење које користимо у раду. На основу досадашње комуникације нисмо приметили, нити нам се ико од ученика и родитеља до сада пожалио на нека непримерена понашања током рада на платформама за учење које користимо или вибер групама.

Ово сазнање је за велику похвалу и говори нам да се исплатио уложени труд и дељени савети током боравка у школи који ево сада дају сјајане резултате. Будмио заједно поносни на то! Надамо се и очекујмо да то тако и остане.

Ипак, желимо да вам скренемо пажњу да је од изузетне важности да међусобна комуникација током боравка на платформама за учење између наставника и ученика; ученика и ученика; наставника и родитеља остане у етичким оквирима и у складу са примереним речником који поштује личност саговорника, односно који не вређа част, углед и достојанство.

Такође, обавештавамо вас да би евентуално непримерено понашање ученика могло утицати на оцену из владања на крају школске године. Уколико би школа дошла до сазнања о дигиталном насиљу између ученика које се наставља и поред тога што смо вас информисали о томе, и представља посебан ризик по ученика/ке изложене насиљу, бићемо у обавези да поднесемо пријаву надлежном Министарству унутрашњих послова и о томе известимо надлежну Школску управу.

Рачунамо да до тога заиста неће доћи и још једном вам се захваљујемо на дивној досадашњој сарадњи и разумевању.

Будимо уз своју децу, помогнимо им да током овог периода остану здрава, насмејана и спремна за наредна постигнућа у учењу и целокупном развоју.

Остајте нам у здрављу.

ПРАВИЛА ПОНАШАЊА НА ПЛАТФОРМАМА ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

  1. При међусобном обраћању служимо се речником који поштује туђу личност односно које не вређају част, углед и достојанство.
  2. Приликом слања радова, задатака водимо рачуна да пропратни текст сажето говори искључиво о теми на којој смо радили.
  3. Уколико нам се не свиђа нечији јавно постављен коментар у оквиру предмета, не одговарамо на њега.
  4. Било који вид дигиталног насиља пријављујемо одељењском старешини слањем личне поруке наставнику на вибер групу коју са њим имамо.

 

 

Изглед школе

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje