RASPORED EMITOVANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

MPN

Dan škole - 5. novembar 2018.

Објављено уторак, 20 новембар 2018 Аутор Ivana Ivošević

dan skole 1Svečana priredba povodom Dana škole održana je 5. novembra 2018. U Centru za kulturu „Vlada Divljan“.  Direktorka Olivera Korošec pozdravila je mnogobrojne goste i prigodnim govorom otvorila svečanost. Zatim je u čast slikarke i pesnikinje Milene Pavlović Barili, čije ime naša škola s ponosom nosi, dodelila diplome za najlepše likovne i literarne radove na teme „Moji snovi“ i „Između jave i sna“.

dan skole 3Program je započet pesmom „Oro se vije“ koju su otpevale naše učenice Teodora Sajić 7/2 i Jelena Trbović7/2. Ponosni smo na naš duet  koji  je na prošlogodišnjem gradskom takmičenju „Zlatna sirena“ osvojio 1. mesto.

dan skole 2Nakon njihovih umilnih glasova publika je uživala u baletskim tačkama naših učenica kojima osvajaju naša srca i nagrade.

Uz klavirsku pratnju nastavnice Aleksandre Milovanović hor je veselo otpevao pesmu „Najbolje je kad se ljubimo“.

dan skole 4Duhovita predstava „Kraljević Marko i Musa Kesedžija“ u kojoj se prepliću san i java, staro i novo, strah i junaštvo, humor i satira praćena je muzikom, horom, igrom i gegovima naših talentovanih učenika. Mladi glumci koji su na sceni izvanredno odigrali svoje uloge oduševili su publiku. Predstavu je sa učenicima pripremila nastavnica srpskog jezika Ivana Ivošević, a muzičku pratnju obezbedile i izvodile nastavnice Aleksandra Milovanović i Dragana Vučićević. Nastavnica likovne kulture, Biljana Majstorović, pomogla je svojim kreativnim idejama i šminkom. Glumci koji su zaslužni za uspešno izvođenje komedije su Aleksa Jurošević 7/3, Ilija Dragović 7/3, Vukašin Teslić7/3, Danilo Đurović 6/4, Anja Flajs 6/1, Stevan Stojanović 8/4, Gligorije Potić 8/4, Jelisaveta Vukićević 8/2, Vaja Careas 8/4, Milica Petković 8/2, Natalija Nikolić 8/2, Teodora Todorović 8/2, Milica Pavlović 8/2, Tamara Trpković 6/3, Tea Marković 6/3, Anja Sokić 8/2; hor Aleksandre Milovanović; harmornika: Ivana  Stanković 8/2, Jelena Stanković 8/2; oboa: Barbara Vulović 8/4.

dan skole 5Nakon horskog izvođenja pesme „Idem tamo gde je sve po mom“, na scenu su izašli naši učenici osmog razreda u ulozi očeva: Filip Vujanov 6/1, Filip Masal 8/1,  Lazar Izgarević 8/1 , Luka Kremić 8/4, Nikola Mučibabić 8/4 i Aleksa Višić 8/4.  Oni su oduševili  publiku duhovitim i poučnim aforizmima Duška Radovića. Gosti su tako veseli i nasmejani dočekali kraj priredbe, što nam je i bila namera.

Svečanost je završena prigodnom veselom pesmom hora  „Svet je lep kada sanjamo“.


Created with Flickrset for Joomla.

 

 

 

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje