UDŽBENICI 2019/20.

Raspored otvorenih vrata

open doors 

KENGUR - matematičko takmičenje

Objavljeno četvrtak, 16 mart 2017 Autor PD-SU

3M matematika

Četvrtak 16.mart bio je praznik matematike u Bariliju, kada je dvesta učenika učestvovalo na međunarodnom takmičenju Kengur, koje organizuje škola zajedno sa Društvom matematičara Srbije. Učenici u celom svetu, u preko 60 država, u isto vreme razmišljaju o istim problemima i rešavaju iste zadatke.

kengur 07Osnovni cilj takmičenja „Kengur bez granica” je popularizacija matematike. Cilj takmičenja je i povećanje interesovanja za matematiku i prirodne nauke, kao i stepena logičkog i kombinatornog mišljenja, razumevanja tekstova i primene stečenog matematičkog znanja.


Created with Flickrset for Joomla.

Prvih najmanje 10%, a najviše 15% najboljih takmičara, u svakom razredu i u svakoj od kategorija, dobiće priznanje Društva matematičara Srbije za postignuti rezultat. Osim toga prvih 30 učenika svakog razreda osnovnih škola (ukupno 240 učenika), biće pozvano na finalno takmičenje, gde će se odrediti konačan plasman.
Na veb stranici Društva (http://dms.rs/kengur-zadaci/) možete videti zadatke sa takmičenja od 2005. do 2016.godine, kao i rezultate (najkasnije do kraja aprila).

 

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje