Digitalno nasilje- prevencija i reagovanje

digitalnoNasilje2

Tribina "bezbednost u školi"- novi sistem video nadzora

Објављено понедељак, 03 октобар 2016 Аутор PD-SU

Novi najsavremeniji sistemu video nadzora za bezbedniji boravak u školi.

 

kamereU utorak 27.09.2016. godine sa početkom u 18h u svečanoj održana je tribina o najsavremenijem sistemu video nadzora i mogućnosti primene u našoj školi. Tribinu su vodili službenici i inspektori za bezbednost MUP-a Srbije. Tribini je prisustvolo više desetina zainteresovanih roditelja i nastavnika škole. Među prisutnim gostima bili su načelnik policijske stanice Palilula i predsednika opštine Palilula, tako njihovim prisustvom ova tribina dobija još više na značaju.

Saradnja sa MUP-om osrtvaruje se kroz povezanost postojećeg video-nadzora sa kontrolnim centrom policijske uprave i angažovanjem školskih policajaca. Implementacijom najsavremenijeg sistema video nadzora u školskim objektima možemo poboljšati kvalitet kontrole bezbednosti učenika.

Uskoro bi video-nadzor naše škole trebalo da bude povezan sa policijskim stanicama. Ovim projektom novog sistema video nadzora predviđeno je da obuhvati i škole širom zemlje. Povezivanje škola i policije bi trebalo, kako ističu učesnici tribine, pomoći da se smanji i spreči vršnjačko nasilje, ali i kriminal u školama. Opšti zaključak je da će kamere u školama, ne samo bezbednosti učenika, već i pomoći u borbi protiv narkomanije, jer se narkomanska infekcija najbrže širi u školi. Dodaje da je najopasnija stvar kada su dileri u samoj školi.

Uskoro bi video-nadzor u školama u Srbiji trebalo da bude povezan sa policijskim stanicama. Povezivanje škola i policije će, kažu gosti tribine, pomoći da se smanji i spreči vršnjačko nasilje, ali i kriminal u školama.

Dvadeset četiri sata snimaće se školski hodnici, dvorišta, igrališta, tereni. Novost je da će sve snimke u stanici pratiti i policija. Roditelji su spokojniji. Iz perspektive roditelja, veoma je bitno da je dete sigurno i da je kamerama sve obuhvaćeno. Kada škola prestane sa radom, bitno je da se zna šta se događa u školskom dvorištu i da se ne okupljaju sumnjiva lica.

Kamere su tu preventivno, a u slučaju da nastane problem, one će imati ključnu ulogu.

Fotografije sa tribine možete pogledati prateći ovaj LINK.

kamere barili

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje