Rapored kontrolnih i pismenih

test1

Seminar - NTC sistem učenja

Objavljeno četvrtak, 12 oktobar 2017
Autor Slađana Anđelković

NTC COLLAGEDvodnevni seminar, pod nazivom „NTC sistem učenja-razvoj kreativnog i funkcionalnog razmišljanja“, održan je 7. i 8. oktobra u prostorijama Škole. Teme su namenjene učiteljima, vaspitačima i roditeljima i obrađuju sadržaje o razvoju sposobnosti za učenje kao i značaju rane stimulacije za motoričke i kognitivne sposobnosti. Tokom praktičnih aktivnosti učesnici su  ovladavali  NTC tehnikama i uz pomoć autora seminara Ranka Rajovića i koautora Uroša Petrovića dobijali odgovore na mnoga pitanja. Seminar je akreditovan u nekoliko država Evrope: Slovenija, Češka, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina, a u pripremi je akreditacija za Italiju, Slovačku i Grčku.

,,RADOST EVROPE“ - 48. susret prijateljstva

Objavljeno sreda, 11 oktobar 2017
Autor Srebrenka Trajković

radost evrope

Već drugu godinu za redom početkom oktobra, u okviru 48. Međunarodnog susreta dece Evrope ,,Radost Evrope“ koja je ove godine nosila slogan ,,Svako dete ima krila“, učenici naše škole su u svojim porodicama ugostili svoje vršnjake iz Dečjeg kulturnog centra Peking.

Realizovane su brojne aktivnosti u okviru organizacije Dečjeg kulturnog centra Beograd: Karneval u centru grada, Susreti prijateljstava, poseta Zoološkom vrtu, zabavni program na Adi Ciganliji, Gala koncert u Sava Centru i velika zajednička žurka programski su segmenti Manifestacije koji su deci pružili pregršt mogućnosti za zabavu i druženje
Učenici, roditelji, direktor i učitelji, koordinatori RE, Srebrenka Trajković i Jasmina Vulović, su organizovali i priredili priredbu dobrodošlice gostima iz Kine, održanu u Svečanoj sali škole.

Ovo je bilo bogato iskustvo za naše domaćine, jer su se upoznavali sa kulturom, običajima, muzikom i plesom svojih vršnjaka iz daleke Kine. Sa osmehom i po nekom suzom na licu ispratili smo goste uz želju za novim druženjem.

Opširnije: ,,RADOST EVROPE“ - 48. susret prijateljstva

OPŠTINSKO TAKMIČENJE U ŠAHU

Objavljeno utorak, 28 mart 2017
Autor PD-SU

Naša škola bila je domaćin opštinskog takmičenja u šahu.

Rezultate opštinskog takmičenja u šahu možete pogledati i preuzeti prateći ovaj LINK.

Učenici naše šklole su postigli veoma zapažene rezultate i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji. Ženska ekipa je osvojila 1.mesto i plasirala se na Gradsko takmičenje, dok je muška ekipa osvojila 4.mesto.

U konkureciji dečaka plasman na Gradsko takmičenje izborili su:

1. Marko Radić - 2.razred
2. Konstantin Gavrilović - 2.razred
3. Branislav Kostić - 3.razred
4. Marko Nikolić - 6.razred
5. Đorđe Koprivica - 6.razred
6. Ilija Petković - 7.razred

Kod devojcica na Gradsko takmičenje su se plasirale:

1. Sara Jovanovski - 2.razred
2. Jana Vuksanović - 3.razred

KENGUR - matematičko takmičenje

Objavljeno četvrtak, 16 mart 2017
Autor PD-SU

3M matematika

Četvrtak 16.mart bio je praznik matematike u Bariliju, kada je dvesta učenika učestvovalo na međunarodnom takmičenju Kengur, koje organizuje škola zajedno sa Društvom matematičara Srbije. Učenici u celom svetu, u preko 60 država, u isto vreme razmišljaju o istim problemima i rešavaju iste zadatke.

kengur 07Osnovni cilj takmičenja „Kengur bez granica” je popularizacija matematike. Cilj takmičenja je i povećanje interesovanja za matematiku i prirodne nauke, kao i stepena logičkog i kombinatornog mišljenja, razumevanja tekstova i primene stečenog matematičkog znanja.

Opširnije: KENGUR - matematičko takmičenje

Matematički kviz "Brzi prsti"

Objavljeno ponedeljak, 13 mart 2017
Autor PD-SU

3M matematikaUčenici sedmog razreda Mihajlo Rakić, Milica Mihajlović i Ana Tomić, zajedno sa nastavnicom matematike Vesnom Stanojević učestvovali su u mini kvizu BRZI PRSTI, u školi "Jovan Cvijić". Pored škole domaćina, takmičile su se i OŠ "Zaga Malivuk" i OŠ "Dr Arčibald Rajs". Kviz je organizovan pomoću sve popularnije aplikacije KANOOT. Učenici su se dobro zabavili, pokazujući visok nivo znanja.

Opširnije: Matematički kviz "Brzi prsti"

OKRUŽNO (GRADSKO) TAKMIČENJE IZ FIZIKE

Objavljeno subota, 11 mart 2017
Autor Olivera Korošec

Naša škola bila je domaćin okružnog takmičenja iz fizike 11.03.2017.g.

fizika takmicenje

Fizika je prirodna nauka koja u sebi sadrži bar još tri srodne naučne oblasti, te zahteva kontinuiran rad kroz vežbanje i savladavanje novih tehnika današnjice.

  • VI razred - Listu konačnih rezultata pogledajte OVDE
  • VII razred - Listu konačnih rezultata pogledajte OVDE 
  • VII razred Matematička gimanazija- Listu konačnih rezultata pogledajte OVDE
  • VIII razred - Listu konačnih rezultata pogledajte OVDE 
  •  VIII razred Matematička gimanazijaListu konačnih rezultata pogledajte OVDE

Opširnije: OKRUŽNO (GRADSKO) TAKMIČENJE IZ FIZIKE

MISLIŠA - takmičenje

Objavljeno sreda, 08 mart 2017
Autor PD-SU

3M matematika


 mislisaSa ponosom možemo reći da se u četvrtak 09.03.2017. u 12.30 časova održalo Republičko takmičenje MISLIŠA, po četvrti put u našoj školi. Ove godine prijavilo se 152 učenika. Čestitke svim učesnicima takmičenja.

Srećno, mladi matematičari!

 

 

OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE

Objavljeno subota, 04 mart 2017
Autor PD-SU

Naša škola bila je organizator opštinskog takmičenja iz geografije, u nedelju 12.03.2017.g. u 10 časova

I Aleksa Milic 7 GeosDipl 2

  • VII razred- rezultati opštinskog takmičenja iz geografije možete pogledati OVDE
    • VIII razred- rezultati opštinskog takmičenja iz geografije možete pogledati OVDE

Takmičenje iz geografije za osnovne škole u školskoj 2016/17 godini organizuje se u skladu sa „Stručnim uputstvom o organizovanju takmičenja i smotri učenika osnovne i srednje škole“ (Pravilnik o takmičenjima za 2017.).

Opširnije: OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ GEOGRAFIJE