Dan škole 2018.

Objavljeno utorak, 20 novembar 2018
Autor PD-SU

FESTIVAL POEZIJE BEOGRADSKIH OSNOVACA ,,MALI POBEDNIK'', KULT ART - RAKOVICA

Objavljeno četvrtak, 03 maj 2018
Autor PD-SU

 

FESTIVAL POEZIJE BEOGRADSKIH OSNOVACA ,,MALI POBEDNIK'',
KULT ART - RAKOVICA; 29.03. 2018.
Učenica II /3, Sofija Damjanović je autorskom pesmom: ,,Neću više da čekam'', u kategoriji mladih pesnika, ušla u finale takmičenja. Finalno takmičenje je održano u Opštini Rakovica, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Kult Art-a, gde su se predstavili svojim pesmama i takmičili svi finalisti beogradskih osnovnih škola. Naša učenica je, uz podršku mame, bake i svojih drugara iz odeljenja Nikole i Milice, osvojila prestižno 1. mesto ovog festivala, dobila medalju i diplomu, ali i nagradno putovanje - učešće na Festivalu u Banja Luci, krajem aprila meseca.
Sofijina pesma, kao i učenice naše škole, Jane Bošković IV/3, nalaze se u štampanoj formi, u Zborniku festivala koje su dobili učesnici i škole pobednika! Sve čestitke našim budućim velikim pesnikinjama!


MEĐUNARODNO FESTIVALSKO TAKMIČENjE MLADIH PESNIKA OSNOVNIH ŠKOLA
,,DJEČJE CARSTVO''- BANjA LUKA; 19 - 20. 04. 2018.
Učenica 2-3, Sofija Damjanović je u pratnji mentora, svoje učiteljice Jasmine Vulović i majke Aleksandre Damjanović učestvovala na finalnom takmičenju osamdeset pesnika osnovnih škola Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Takmičenjem u Beogradu osvojila je 1. mesto beogradskih škola i plasman za Međunarodno finalno takmičenje održano u Banja Luci 20. 04. 2018. godine u Gradskom pozorištu ,,Jazavac''. Izvođenjem autorske pesme ,,Neću više da čekam'' dobila je srebrnu medalju i nagradu pesničkog žirija za osvojeno 2. mesto ovog velikog dečijeg festivala. Žiri je bio sastavljen od najpoznatijih pesnika svih država učesnica, a u Zborniku pesama od 4.500 dece koja su poslala 6 500 radova, nalazi se pesma naše učenice Sofije. Barilijevci, samo napred sa stiholepršanjima!

 

Poseta osmaka sajmu srednjih, strucnih i umetnickih skola

Objavljeno subota, 02 septembar 2017
Autor PD-SU

Našim učenicima i njihovim roditeljima, i svim osnovcima završnih razreda našeg grada srednje stručne i umetničke škole predstavili su obrazovne profile za koje školuju đake na Beogradskom sajmu. Na trećem po redu sajmu profesionalne orijentacije učestvovalo je 49 srednjih stručnih i umetničkih škola sa teritorije grada pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi“.

Sajam je organizovao Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Privrednom komorom Srbije.

Besplatna škola ženske košarke Marine Maljković

Objavljeno petak, 02 decembar 2016
Autor PD-SU

POKRET ZA ŽENSKU KOŠARKU MARINA MALJKOVIĆ

zenska kosarkaU nedelju, 20.11.2016. godine, u 15h, u fiskulturnoj sali naše skole, Marina Maljkovic, selektor zensle košarkaske reprezentacije održala je pocetni trening za sve devojcice naše skole.

Time je Pokret za žensku košarku Marina Maljković otvorio je još jednu lokaciju za besplatne treninge za devojčice osnovnoškolskog uzrasta. Uz veliku podršku opštine Palilula, male košarkašice biće u prilici da svakog vikenda treniraju košarku po programu naše selektorke. Otvaranjem nove škole košarke prisustvovalo je preko sto devojčica.

U buduće treninzi besplatne škole košarke će se odvijati svakog vikenda, za devojčice I-IV razreda subotom 15:00-15:45h, i nedeljom 15:00-16:00h, za devojčice V-VIII razreda subotom 15:45-16:30h, i nedeljom 16:00-17:00h. Treninzi su BESPLATNI!


Created with Flickrset for Joomla.

Opširnije: Besplatna škola ženske košarke Marine Maljković