FESTIVAL POEZIJE BEOGRADSKIH OSNOVACA ,,MALI POBEDNIK'', KULT ART - RAKOVICA

Објављено четвртак, 03 мај 2018 Аутор PD-SU

 

FESTIVAL POEZIJE BEOGRADSKIH OSNOVACA ,,MALI POBEDNIK'',
KULT ART - RAKOVICA; 29.03. 2018.
Učenica II /3, Sofija Damjanović je autorskom pesmom: ,,Neću više da čekam'', u kategoriji mladih pesnika, ušla u finale takmičenja. Finalno takmičenje je održano u Opštini Rakovica, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Kult Art-a, gde su se predstavili svojim pesmama i takmičili svi finalisti beogradskih osnovnih škola. Naša učenica je, uz podršku mame, bake i svojih drugara iz odeljenja Nikole i Milice, osvojila prestižno 1. mesto ovog festivala, dobila medalju i diplomu, ali i nagradno putovanje - učešće na Festivalu u Banja Luci, krajem aprila meseca.
Sofijina pesma, kao i učenice naše škole, Jane Bošković IV/3, nalaze se u štampanoj formi, u Zborniku festivala koje su dobili učesnici i škole pobednika! Sve čestitke našim budućim velikim pesnikinjama!


MEĐUNARODNO FESTIVALSKO TAKMIČENjE MLADIH PESNIKA OSNOVNIH ŠKOLA
,,DJEČJE CARSTVO''- BANjA LUKA; 19 - 20. 04. 2018.
Učenica 2-3, Sofija Damjanović je u pratnji mentora, svoje učiteljice Jasmine Vulović i majke Aleksandre Damjanović učestvovala na finalnom takmičenju osamdeset pesnika osnovnih škola Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Takmičenjem u Beogradu osvojila je 1. mesto beogradskih škola i plasman za Međunarodno finalno takmičenje održano u Banja Luci 20. 04. 2018. godine u Gradskom pozorištu ,,Jazavac''. Izvođenjem autorske pesme ,,Neću više da čekam'' dobila je srebrnu medalju i nagradu pesničkog žirija za osvojeno 2. mesto ovog velikog dečijeg festivala. Žiri je bio sastavljen od najpoznatijih pesnika svih država učesnica, a u Zborniku pesama od 4.500 dece koja su poslala 6 500 radova, nalazi se pesma naše učenice Sofije. Barilijevci, samo napred sa stiholepršanjima!