RADIONICA ŽIVOTNE KARTE I PRAVEDNOST

Објављено четвртак, 23 мај 2019
Аутор Stanka Žica

U okviru projekta „Rodna osvešćenost, prevencija nasilja i diskriminacije u vrtićima i školama“ , 22. maja 2019. godine, realizovana je četvrta zajednička aktivnost na temu „Različitost, ravnopravnost, pravednost“ u koju su pored naše (mentorske ) škole bile uključene i partnerskie škole „Danilo Kiš“ i „Kraljica Marija“ , a ostvarena je saradnja i sa Farmaceutsko fizioterapeutsom školom , Beograd, i vrtićem „Izvorčić – PU Rakovica. 

Sve aktivnosti izvodile su se u parku Japansko – Srpskog prijateljstva na Rakovici (u blizini vrtića „Izvorčić“).

Radionice  „Životne karte i pravednost napisala je Stanka Žica, pedagoškinja .Ideja  za sadržaj radionice pronađena u priručniku „GRAĐANSKO VASPITANjE za VIII razred osnovne škole“ ,  Izdavač: Ministarstvoprosvete, RepublikaSrbija. Radionica  je u skladu sa ciljem  zajedničke aktivnosti adaptirana i dopunjena novim sadržajima.

Опширније: RADIONICA ŽIVOTNE KARTE I PRAVEDNOST

Međupredmetno povezivanje – kompetencije učenika i integrisana nastava

Објављено понедељак, 11 фебруар 2019
Аутор Stanka Žica

strucno usavrsavanje kompetencijeZa vreme učeničkog zimskog raspusta,  nastavnici škole su  deo vremena posvetili svom  stručnom usavršavanju . U školi su organizovane radionice u kojima su nastavnici imali prilike da se praktično oprobavaju u planiranju novih načina  organizacije procesa nastave i učenja kroz povezivanje ishoda , tema/sadržaja svog nastavnog predmeta sa razvojem međupredemtnih kompetencija , tzv MEĐUPREDEMTNO POVEZIVANjE ili  integrisana nastava.

 

 

 

 

 

Опширније: Međupredmetno povezivanje – kompetencije učenika i integrisana nastava

RODNA OSVEŠĆENOST, PREVENCIJA NASILjA I DISKRIMINACIJE U VRTIĆIMA I ŠKOLAMA

Објављено понедељак, 01 октобар 2018
Аутор Stanka Žica

ADF 6689Realizatori projekta su Centar za interaktivnu pedagogiju (CIP) u saradnji sa UNICEF-om i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR: Grupom za zaštitu od nasilja i diskriminacije, Grupom za socijalnu inkluziju, Sektorom za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje ) .

Projekat je pokrenut je u okviru zajedničkog projekta Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji koji realizuju UN agencije u Srbiji (UNDP, UNICEF i UNFPA) u partnerstvu sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, relevantnim ministarstvima (zdravlja, socijalne zaštite, rada i zapošljavanja,obrazovanja, pravde) i nevladinim organizacijama.

Опширније: RODNA OSVEŠĆENOST, PREVENCIJA NASILjA I DISKRIMINACIJE U VRTIĆIMA I ŠKOLAMA