УЏБЕНИЦИ 2020/21.

UDŽBENICI 2020/21.

RASPORED EMITOVANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

MPN

,,Apsolutni Mali pobednik“ ove godine iz „Barilija“!

Objavljeno ponedeljak, 22 april 2019 Autor PD-SU

mali pobednikNa sedmom Festivalu dečije poezije beogradskih osnovnih škola

„Mali pobednik”, koji je održan 28.marta 2019. u Dečijem kulturnom centru, učestvovalo je trideset beogradskih osnovnih škola. Najpre je deci podeljen odštampan zbornik sa najboljim radovima koje je odabrao stručni žiri. U njemu se nalazi 9 pesama četiri naša učenika odeljenja 3/3, učiteljice Jasmine Vulović. To su pesme:

  1. Natalije Đukić „Moj svet zove se ljubav“;
  2. Tare Vranić „Između jave i sna“, „Mišić Čeda“ i „Moj svet zove se ljubav“;
  3. Sofije Damjanović „Između jave i sna“, „Moje treće tri“, „Smešna pesma“ i „Šta je to ljubav?“ ;
  4. Vukana Vučinića „Sa kolena na koleno“.

Nakon čitanja pesama i druženja sa pesnicima, naši finalisti Tara, Vukan i Sofija, predstavili su u takmičarskom delu svoje pesme boreći se za plasman na glavnom, Međunarodnom dečjem festivalu poezije „Dječije carstvo“ koji će se u aprilu održati u Banja Luci.

Od 38 finalista, u kategoriji mlađih učenika, naša Tara Vranić je osvojila drugo mesto, Vukan Vučinić treće, a Sofija Damjanović glavnu nagradu kao apsolutni pobednik festivala.

Inače, na ovom takmičenju su dodeljena tri treća, dva druga i jedno prvo mesto u svakoj kategoriji, mlađih i starijih razreda, i jedna glavna nagrada za apsolutnog pobednika festivala. Sedmoro najboljih iz Beograda, među kojima i naše učenice iz 3/3 Sofija i Tara, krajem aprila otputovaće u Banja Luku na najveći dečji festival poezije u regionu, na čiji konkurs pristigne oko 6.500 radova od oko 4.500 učenika iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Prošle godine je na Festivalu „Dječije carstvo“ u Banja Luci, u pratnji svoje učiteljice Jasmine Vulović, naša učenica Sofija Damjanović osvojila 2. mesto. 

Google Photos