УЏБЕНИЦИ 2020/21.

UDŽBENICI 2020/21.

RASPORED EMITOVANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

MPN

Vršnjački tim (I-IV)

,,ZAVEJANI TRAGOVI“

Objavljeno sreda, 02 januar 2019 Autor Gorica Radovanović

zavejani tragoviREALIZACIJA TEMATSKE NASTAVE ,,ZAVEJANI TRAGOVI“, ODELJENjE 3-4

Međupredmetno povezivanje sadržaja iz predmeta Likovne kulture, Matematike, Fizičkog vaspitanja , Srpskog jezika , Muzičke kulture i Slobodnih aktivnosti

Učenici su 27. decembra izveli novogodišnju predstavu ,,Zavejani tragovi „ u prisustvu roditelja i drugih bliskih osoba.

 

Omiljeni likovi iz tekstova koje smo čitali na časovima srpskog jezika( Vrabac Podunavac, Marko Kraljević, beg Kostadin, zmaj, princeza, Ljutito meče, Deda Mraz, Rudolf, Mrazić i Baba Mrazica ...) okupljaju se u jednom dramskom tekstu koji je rađen zajedno sa učenicima . Bilo je tu i dopunjenih uloga kao što su kamerman, fudbaler, spiker, poštar i naravno učitelj. Svi su zajedno i pripremaju se za dolazak Nove godine. Šalju poruke o toleranciji , miru, drugarstvu i ljubavi. Maske i kostimi za likove pravljeni su na časovima likovne kulture i slobodnih aktivnosti, kao i čestitke za roditelje. Pisanje i adresiranje čestitki radili smo na časovima srpskog jezika, a proračunavanje dimenzija potrebnog materijala, merenje i skiciranje na časovima matematike.

Tokom snežnih zimskih dana časove fizičkog vaspitanja provodili smo napolju u zavejanim školskim prakovima i uživali u zimskim igrama.

Google Photos

 

  

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje