13. MEĐUNARODNI FESTIVAL DEČJE POEZIJE ,,DJEČJE CARSTVO'' U BANjA LUCI

Objavljeno četvrtak, 11 jul 2019 Autor Jasmina Vulović

festival dp 1Međunarodno takmičenje mladih pesnika osnovnih škola, 13. do sada, održano je u Banja Luci 18. i 19. aprila 2019. godine. Učenice Sofija Damjanović 3/3 i Tara Vranić 3-3 su u pratnji mentora, svoje učiteljice Jasmine Vulović i njihovih roditelja učestvovale na finalnom takmičenju stotinu pesnika osnovnih škola Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Na takmičenju u Beogradu Sofija je osvojila 1. Mesto-apsolutnog pobednika beogradskih osnovnih škola, a Tara 2. mesto i tako ostvarile plasman za Međunarodno finalno takmičenje održano u Banja Luci u Gradskom pozorištu ,,Jazavac''. Izvođenjima autorskih pesama ,,Šta je to ljubav?'' Sofija je dobila je srebrnu medalju i nagradu pesničkog žirija za osvojeno 2. mesto i ,,Između jave i sna'' Tara je dobila bronzanu medalju i nagradu za osvojeno treće mesto ovog velikog pesničkog takmičenja. Žiri je bio sastavljen od najpoznatijih pesnika svih država učesnica, a u Zborniku pesama od 5 000 dece koja su poslala 7 500 radova, nalaze se pesme naših učenika Sofije, Tare i Vukana koji je pesmom ,,S' kolena na koleno'' osvojio 3. mesto na festivalu ,,Mali pobednik'' u Beogradu.

Naše učenice su, osim uspešnih nagrađenih pesnikinja, bile i pravi mali ambasadori naše škole, grada Beograda i cele Srbije, dajući intervjue na lokalnoj televiziji RTRS u Banja Luci i na najlepši način promovisale svoj talenat dajući podsticaj, podršku budućim mladim pesničkim stvaraocima.

Barilijevci, nastavljamo sa stiholepršanjima, da detinjstvo duže traje, jer ,,Dječje carstvo je carevina velike ljubavi''! - reče naš veliki dečji pesnik Slobodan Stanišić.

Google Photos