Uskršnji vašar- humanitarna akcija

Објављено субота, 16 април 2016 Аутор PD-SU

lena 3VAŠE MALO LENI JE SVE
Uskršnji vašar ove godine, kao i prošle, biće humanitarnog karaktera. Učenici, svih razreda, će na prodajnoj izložbi predstaviti svoje radove, a prikupljena sredstva na osnovu prodaje biće donirana za lečenje učeice Ι/3 Lene Blagojevići. Predlog je da se vašar održi od 20-27.04.2016. u delu hola školske zgrade gde su niža odeljenja. Svi nastavnici su zamoljeni da uzmu učešća i što je moguće više i bolje obaveste roditelje i učenike o humanim razlozima same akcije da bi se prikupila što veća sredstva.

Humanitarna fondacija Novi Beograd, duže vreme prikuplja novčana sredstva za lečenje osmogodišnje Lene Bogdanović. Mala Lena ima ataksičan oblik cerebralne paralize i jedini vid terapije da prohoda jesu  kineziterapije, radne terapije i plivanje. Vedrog duha, nasmejana i draga, Lena nije sa svojim vršnjacima krenula u školu, ali je zato sada, godinu dana kasnije, pravi đak prvak.

Uz pomoć donacija koje su do sada pristigle, fondacija je platila dvomesečno lečenje u Banji Koviljači sa terapijama, nakon čega je Lena napravila i prve korake. Da bi Lena nastavila da napreduje, neophodne su ponovne terapije u banji, kao i odlazak u Renonu, Slovačka. Takođe, potrebna su i sredstva za delfino terapiju u Turskoj, za Lenine časove plivanja, kineziterapije i izradu dokolenih aparata.

64 lena