RASPORED EMITOVANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

MPN

Vršnjački tim (I-IV)

Završni javni čas Pokreta za žensku košarku Marine Maljković

Објављено уторак, 20 јун 2017 Аутор PD-SU

"Deco, neka vam bavljenje sportom postane navika"

3 kosarka 2017

14 kosarka 2017

1 kosarka 2017 

Maljkovićeva je istakla da je osnovni cilj omogućavanje devojčicama da uđu u svet košarke i da im bavljenje sportom postane navika.

- U ovo vreme kada svaka sportska aktivnost košta, Pokret za žensku košarku, uz pomoć prijatelja, pruža besplatne treninge i tako će biti i ubuduće. Želimo da svako dete ostvari svoje pravo na igru, da ne bude limitirano finansijskim aspektom, a sa druge strane da više niko ne može da pronađe izgovor da ne šalje svoje dete da se bavi sportom - istakla je Maljkovićeva.


Created with Flickrset for Joomla.
 

Marina M. je precizirala da je  kroz besplatnu žensku školu košarke prošlo 625 devojčica, od kojih je više od 400 njih imalo redovne dolaske. Radilo se na 13 lokacija, sa 42 treninga nedeljno, ili 1.134 sata rada sa decom, od  1. septemrba do danas, zaključila je Maljkovićeva.

Doskorašnja selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković, odlaskom sa kormila nacionalnog tima najavila je da će se posvetiti stvaranju baze i privlačenju što većeg broja devojčica da krenu da se bave košarkom. Njen Pokret za žensku košarku, koji tek nešto više od godinu dana sprovodi projekat „Besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta“, nedavno je dostigao jubilej, a to je 500 malih košarkašica koje redovno na 12 lokacija mogu da uče sve one lepe stvari koje košarka nudi.

Pokret je u našoj školi otvorio sedmu lokaciju besplatne košarke u gradu, od ukupno devet u Srbiji na kojoj sve devojčice osnovnoškolskog uzrasta mogu potpuno besplatno da treniraju košarku po programu Marine Maljković.

 

Ovaj pokret održava besplatnu školu košarke za devojčice u više beogradskih škola, koje pohađa više stotina polaznika. Ovim se potvrđuje da je odluka zlatne selektorke da pokrene ovaj projekat bila i više nego ispravna. Kod devojčica osnovnoškolskog uzrasta širom zemlje postoji veliko interesovanje da se bave košarkom. Besplatni treninzi se trenutno sprovode na 12 lokacija u Beogradu, Obrenovcu, Požarevcu i Odžacima, a od 8. aprila počeće sa radom i u Mladenovcu.

"Pokret za žensku košarku Marina Maljković" ima za cilj da devojčice osnovnoškolskog uzrasta uči košarkaškim veštinama, ali i ostalim elementima fizičke kulture koji značajno utiču na njihov razvoj i socijalizaciju. Naša selektorka je više puta isticala ideju da pokret treba stvori dobru bazu za kasnije uspehe. Da uspeh naše reprezentacije i osvojeno evropsko zlato ne budu samo bljesak, već da kontinuirano, na svim nivoima budemo u vrhu. Njena želja je da pokret otvara škole košarke za devojčice u krajevima i mestima gde ih nema. Da svim zainteresovanim devojčicama omogućimo da se zaljube u košarku i da ostanu u njoj.

 

 

 

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje