RASPORED EMITOVANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

MPN

Vršnjački tim (I-IV)

Dar od srca- humanitarna akcija

Objavljeno petak, 15 april 2016 Autor PD-SU

Dar od srca2 1LJubav prema bližnjima –LJubav kao čovekoljublje
Humanitarna akcija učenika beogradskih škola vršnjacima na Kosovu i Metohiji
   Vaskršnja humanitarna akcija dobrovoljnog prikupljanja poklona za decu sa Kosova i Metohije pod nazivom „Dar od srca-Darovanje je radovanje na obe strane“ ima za cilj buđenje ljubavi i saosećanja, nasuprot sebičnosti; razumevanje darivanja kao  izraza ljubavi.


   Tamo žive i naši drugari. Pokušavaju da žive normalno. Idu u školu, ali ne sami, već sa vojnicima koji ih sa puškama čuvaju da ih Albanci ne bi gađali kamenjem, tukli ili ne daj Bože ubijali.  Do škole ih voze vojničkim transporterima, a izađu iz škole vode ih pravo kući. Ne idu u bioskop, nemaju igraonice, igrališta su im okružena bodljikavom žicom.

   Iako im mnoštvo uobičajenih stvari manjka, njima nije najvažnije da li imaju kinder jaje, najnovije  „Gormite“ ili „Štrumfove“, čak ni nove sveske, pernice, flomastere. Ono što im najviše nedostaje jesu drugagi, druga deca da se sa njima igraju. Stoga je akcija znak pažnje, saosećanja i ljubavi. Ako već ne možemo da se igramo sa njima pošaljimo im ono sa čime bi se igrali ili što bi i sami voleli da dobijemo.
Molimo vas, u ime organizatora, da od srca dajemo, jer ono što damo drugome je najveća vrednost koja će se umnožiti stostruko. Školski pribor, knjige, pernice, igračke, bojice, flomasteri, delovi garderobe, koliko ko može i hoće. Potrebno je da stvari budu nove.
Humanitarna akcija traje do 23.04.2016.g.

dar od srca nasl

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje