Dan škole 2017/2018.

Објављено петак, 17 новембар 2017 Аутор PD-SU

PDA 2391Ove godine s ponosom i osmehom proslavili smo šesti Dan škole. Mlada škola sa nastavnicima i osobljem mladalačkog duha i svojim veselim učenicima ugostila je roditelje, đake i saradnike. Direktorka Olivera Korošec je uvodnim i prigodnim govorom najavila proslavu i pozdravila mnogobrojne goste, ukratko nas podsećajući na život i rad čuvene slikarke i pesnikinje Milene Pavlović Barili.


Created with Flickrset for Joomla.

Usledila je himna škole koju je izveo hor starijih razreda uz klavirsku pratnju nastavnice Tatjane Dobrosavljević. Himna je sve prisutne, kao i uvek, ganula i rastužila svojom setnom melodijom.
Publici je, ipak, brzo vraćen osmeh na lice kada je voditeljka Ana Gudurić najavila komediju Bubica. S obzirom na to da nije u pitanju nikakva živa mala buba, već moderna sprava koja đacima često pomaže u polaganju ispita, a čiji je nestanak u jednoj porodici napravio čitavu zbrku, hor je kao uvertiru razigrano otpevao pesmu Glavo luda Zdravka Čolića. Naši glumci su na sceni izvanredno odigrali svoje uloge i nasmejali publiku, ali i podstakli na mnoga razmišljanja o savremenom društvu.
Za tekst i režiju ove duhovite jednočinke zaslužan je nastavnik srpskog jezika dr Aleksandar Pejčić, a za izvanrednu glumu učenici šestog i osmog razreda: Anja Medić, Luka Pudar, Goran Dragaš, Petar Milivojević, Nada Milivojević i Aleksandra Ristanović.
Za kraj, uz klavirsku pratnju nastavnice Aleksandre Milivojević i ples naše mlade balerine Teodore Minić, hor je otpevao pesmu Pusti ritam da te vodi.
Dobro raspoloženi, gosti su nastavili druženje na koktelu u školskoj kuhinji. Uz posluženje i razgovor svi su uživali u prijatnoj atmosferi, a kolektiv naše škole se još jednom pokazao kao srdačan i dobar domaćin.