DAN DEVOJČICA I REALNI SUSRETI UČENIKA SEDMOG RAZREDA 2018.

Објављено понедељак, 30 април 2018 Аутор Stanka Žica

dan devojcicaud poslovnih zena27. aprila 2018. godine u okviru manifestacije „Dan devojčica“ učenice sedmog razreda naše škole su sa pedagogom Stankom Žica, posetile „Slovo“ - kuću kreativnog dizajna sa proizvodnim i savetodavnim uslugama u Bulevaru Vojvode Mišića 17/b. To je jedna od najstarijih i najvećih pečatoreznica u regionu. Na tržištu ih izdvaja visok kvalitet usluga i tradicija duga 180 godina. Poseduju ISO 9001:2008 i primenjuju međunarodne standarde vezane za delatnost proizvodnje.

Udruženje poslovnih žena Srbije podržava unapređenje ravnopravnosti muškaraca i žena i okviru svoje misije ... poboljšanje institucionalnog i društvenog okvira za razvoj preduzetništva u Srbiji sa posebnim akcentom na unapređivanje položaja žena i njihove uloge u ekonomskom razvoju.

Tokom posete u koju su nas ljubazno i sa dobrodošlicom primili zapolseni, imali smo prilike da nas kroz proizvodne hale provede generakna direktorka Gordana Đurđević, članica Udruženja poslovnih žena Srbije i saznamo koje profile i zanimanja upošljava ova firma. Uživali smo u razgovoru sa zaposlenima i videli delove proizvodnog procesa u kojima nastaju neki od proizvoda ove firme: (table sa natpisima, info-table, panoi, putokazi, setovi za natpise za kancelarije sa mobilnim pločicama, privesci za ključeve, inventarske, industrijske tablice , blagajnički, veterinarski, ručni i mašinski žigovi, specijalni markirači, pečati, štambilji, gumeni klišei, proizvodi od mesinga i klirita, legure za meko lemljenje, specijalne sigurnosne ekološke plombe za razne namene, sve vrste graverskih usluga, specijalni alati, reklamno- propagandni materijal za firme (olovke, upaljači, rokovnici, privesci, časovnici).
Realni susreti koji se ostvaruju tokom ove manifestacije treba da doprinesu osnaživanju devojčica da se tokom svoje profesionalne orijentacije upoznaju i sa netipičnim profesijama kojima se žene bave, da prošire svest i osnaže se prilikom izbora poziva. Pri izboru zanimanja potrebno je da svi učenici razumeju koliko je važno da mlad čovek izabere zanimanje u skladu sa svojim potencijalima i delom na takav način doprinese svojoj ličnoj sreći i napretku šire zajednice.

Žao nam je što je u posetu preduzećima tokom „Dana devojčica“ bilo uključeno svega sedam devojčica i smatramo da je rad na profesionalnoj orijentaciji svih učenika/ca sedmog razreda važan deo rada škole. Nadamo se da će nas sledeće godine biti više uključeno u realne posete .

Na kraju posete, naši ljubazni domaćini su nas ispratili ukusnim pecivima i kolačićima, a i sa lepim poklonima na kojima smo im veoma zahvalni.

Fotografije u prilogu govore više od reči.


Created with Flickrset for Joomla.