RASPORED EMITOVANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

MPN

Vršnjački tim (I-IV)

Uručena plaketa za dečiji najplemenitiji podvig godine

Objavljeno utorak, 07 februar 2017 Autor PD-SU

NAJPLEMENITIJI PODVIG 06 07

HRABRI NEĆE DOZVOLITI DA NEČOVEŠTVO OVLADA!

Danas u Skupštini grada Beograda 54. put pojedincima i kolektivima uručene zlatne i specijalne plakete u akciji "Novosti" za najplemenitiji podvig godine.

"Najlepšu lekciju solidarnosti održali su učenici Osnovne škole “Milena Pavlović Barili” iz beogradskog naselja Višnjička banja. Iskreno, brzo, bez dvoumljenja, našli su se porodici svojih školskih drugova, podižući im dom iz pepela. Za svoj veliki podvig dobili su Zlatnu plaketu za najplemenitiji dečji podvig".

podvig godine grupna

U tradicionalnoj akciji "Najplemenitiji podvig godine", žiri večernjeg lista "Novosti", predvođen akademikom Matijom Bećkovićem, danas je dodelio Zlatnu plaketu za dečji podvig dodeli učenicima naše škole koji su sakupili novac i porodici svojih drugara Luke i Tamare Kremić podigli dom iz pepela. Plemeniti učenici ni časa nisu časili kada su saznali da je Kremićima, početkom januara 2016, vatrena stihija odnela kuću i sve što se u njoj nalazilo. Na zgarište su, najpre, stigli Lukini drugovi i drugarice sa razrednim starešinom. Odmah su u saradnji sa direktorom škole, savetom roditelja i đačkim parlamentom organizovali humanitarnu akciju. Od novca koji su sakupili kupljeni su građevinski materijal, prozori, vrata, odeća, obuća, đačke knjige...

Akademik Matija Bećković je između ostalog poručio svima prisutnima: "...Pismo kaže da je 10 pravednika spaslo svet, a samo u ovoj akciji pravednika ima tri puta više. Suvišno je da kažemo da nijedan od njih nije pomislio ni na kakvu nagradu niti je zbog nagrade nešto činio, a o onima kojima je priticao u pomoć nije znao ništa sem da su ljudi u nevolji. Nagrada kojom su sami sebe nagradili ne može se porediti ni sa jednom drugom. A ona kojom ih nagrađujemo je malo uzdarje za veliku nagradu kojom su oni nagradili nas i potrebnije je nama nego njima".

podvig godine

Opširniji prilog lista "Novosti" ovog događaja možete videti prateći ovaj LINK .

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje