SAVINDAN 2018.

Објављено четвртак, 15 фебруар 2018 Аутор Ivana Ivošević

sava okoviikona

Svake godine 27. januara srpske škole proslavljaju svoju slavu. Tim povodom naša škola je bila domaćin i ugostila je važne predstavnike lokalne zajednice, učenike i njihove roditelje. Protojerej Radomir Radovanović je uz prigodnu molitvu osveštao  slavski kolač. Zatim je direktorka Olivera Korošec pozdravila sve prisutne, čestitala slavu i dodelila diplome najvrednijim i najodgovornijim učenicima.

Usledio je kratak i zanimljiv program koji su pripremili učenici škole sa svojim učiteljima i nastavnicima.

Nakon što je hor u svečanom tonu otpevao Himnu Svetom Savi, gosti su imali prilike da čuju divnu Jesenjinovu pesmu  „Breza“ kojom nas je Andrijana Suljić 5/1 uvela u zimski ambijent.  Hor je zatim otpevao dve pesme: „Nedelja u hramu“ i „Neko to od gore vidi sve“.

Talentovani mali glumci odeljenja 4/2 izveli su predstavu „Zlatno jagnje“ i prikazali malog Rastka Nemanjića, njegovu hrabrost, odlučnost, kao i duhovni put koji je još kao dete odabrao. Kreativni kostimi i scenografija, kao i šarmantni mali Rastko izvanredno su dočarali atmosferu Savinog detinjstva. 

Zatim je Teodora Sajić 6/2 , dobitnica nagrade Zlatna sirena,  očarala publiku vokalnim izvođenjem pesme „Oro se vije“.

Na scenu je potom stupio Rastko, sada već mladić od sedamnaest godina. Publika je tako mogla da vidi kuda je malog Rastka odveo put kojim je još kao dete krenuo. U dramskoj interpretaciji najlepših stihova o Svetom Savi , zanimljivu scenografiju i muziku, učenici osmog razreda Milica Kostić, Nikola Stanišić i Ilija Petković, dočarali su najvažniji trenutak iz Savine biografije -  odluku da napusti svoj dvor i zamonaši se u manastiru na Svetoj Gori. Izvanredna recitacija naših učenika učinila je veoma upečatljivim taj svečani trenutak Savine odluke.

Za sam kraj učenici 2/4 odigrali su zanimljivu i veselu koreografiju uz pesmu „Kako rastu deca“.


Created with Flickrset for Joomla.

Nakon završene priredbe svi prisutni su pozvani na posluženje. 

Nastavnici koji su sa svojim učenicima spremili program su: veroučitelj Dušan Đilas, nastavnice srpskog jezika Svetlana Nedeljković i Ivana Ivošević, učiteljice Bojana Aničić Popović i Gorica Radovanović, nastavnica muzičkog Aleksandra Milivojević i nastavnica likovnog Biljana Majstorović.