III / 2 - početak šk. 2018/19.

Objavljeno sreda, 17 oktobar 2018
Autor PD-SU

III2 pocetak skole 2018

Nastava fizičkog

Objavljeno sreda, 22 novembar 2017
Autor Slađana Anđelković

Organizacija fizičkog vaspitanja u ambijentu školskog dvorišta sa dunavskim pogledom, našim vežbama, daju posebnost. Svakog petka, mama Jelena, po vokaciji fizioterapeut, gostuje na času fiskulture i radimo vežbe za jačanje kičmenog stuba. Pogledajte i video snimak.


Created with Flickrset for Joomla.

 

Redovni školski dani

Objavljeno sreda, 15 novembar 2017
Autor Slađana Anđelković

skolski daniKoliko uživamo u svim oblicima nastave možete videti na sledećim fotografijama. Redovna nastava, sa svim elementima savremene tehnologije, promene ambijenta, različitost obrazovnih oblika i sredstava, nam omogućava da do znanja dolazimo na način koji nas raduje i ispunjava. Časovi dopunske nastave, slobodnih aktivnosti i odeljenske zajednice, doprinose ispunjavanju svih obrazovno - vaspitnih standarda i omogućavaju stalno napredovanje i dogovore o  mogućim aktivnostima.

Opširnije: Redovni školski dani

Učenička predstava Sedam prutova

Objavljeno ponedeljak, 06 novembar 2017
Autor Slađana Anđelković

I mi glumci umemo biti. Ovog puta, dramatizacija teksta "Sedam prutova". Roditelji su nam pomogli u izradi drvenih, kartonskih i krpenih "glumaca", a pomoću male čarolije starog čaršava i prevrnutih klupa, dobili smo malo lutkarsko pozorište. Snimci govori više od reči. Tekstove su osmislili sami učesnici.


Created with Flickrset for Joomla.

Volimo pozorište

Objavljeno sreda, 01 novembar 2017
Autor Slađana Anđelković

pozoristeПозориште је и ове године омиљени амбијент наших ђака. Светла сцене и њених јунака изазивају емпатије, а начин учења кроз уметност су значајан циљ свих образовно-васпитних сегмената. Савладавање правила понашања у превозу, као и дружење у току путовања су саставни део ове наше активности у којој сви уживамо.


 

Gradimo mostove među generacijama

Objavljeno ponedeljak, 30 oktobar 2017
Autor Slađana Anđelković

 

AndreaAndrea Cvetković, u okviru prvooktobarske dečje nedelje ove godine pod nazivom "Gradimo mostove među generacijama - za radost svakog deteta" i likovnog konkursa, osvaja nagradu za najbolji rad na temu "Ja i moji prijatelji svih generacija". Pored Andree, učenice Lucija Rakonjac (IV4) i Tara Vranić (II3) su takođe osvojile nagrade i to u likovnom stvaralaštvu na temu "Svet po mojoj meri". Divni rezultati naših učenika i nezaboravne uspomene.
Diplome su uručene u OŠ"Rade Drainac" uz prigodan program.


 

Sarin dan

Objavljeno petak, 06 oktobar 2017
Autor Slađana Anđelković

Sarin dan5.10.2017. godine, učenici mlađih razreda su organizovali humanitarnu akciju "Sarin dan". Svake godine kao pomen i sećanje na Saru Stašević, a uz pomoć kolega koji rade u produženom boravku, učenici i nastavnici skupljaju i prodaju svoje igračke. Prikuljena sredstva se namenjuju učenicima naše škole koji imaju zdravstvenih problema i kojima novčana sredstva mogu pomoći u daljem lečenju. Svi učenici našeg odeljenja su, radom u paru, nacrtali bukete cveća za Sarin grob.


 

Na putu za bezbednost dece u saobraćaju

Objavljeno četvrtak, 28 septembar 2017
Autor Slađana Anđelković

 

bezbednost saobracajaDruštveno odgovorna kampanja "Na putu za bezbednost dece u saobraćaju" koju gradska opština Palilula sprovodi u saradnji sa kompanijom "Total Srbija" u svim osnovnim školama na svojoj teritoriji, za učenike prvih i drugih razreda, održana je i u našoj školi 27.09.2017.godine. Učenici su na zabavan i interaktivan način, u trajanju od jednog školskog časa, koji su vodili pedagozi, uz podršku kostimiranog Total robota i supervizora, edukovani o osnovnim pravilima bezbednog ponašanja u saobraćaju.
Očekuje se da kroz ovakve preventivne akcije bude što manje nezgoda u saobraćaju i da učenici kroz ovu kampanju nauče da ne pretrčavaju ulicu, da ne prelaze na crveno svetlo, da poštuju pravila na biciklističkoj stazi i kako da ne ugroze svoju bezbednost u saobraćaju uopšte.
Na kraju aktivnosti svi učenici su dobili Diplome za učešće u akciji, a učitelji set pitanja za kviz znanja o saobraćaju koje će koristiti na časovima sveta oko nas.