INTERVJU sa Stankom Žica, pedagogom škole

Објављено петак, 17 јануар 2020
Аутор Mila Marković

20200110 133211

Povodom Međunarodnog dana školskih biblioteka (poslednji ponedeljak u oktobru) učenici sekcije su obavili intervju sa Stankom Žica, pedagogom škole.

1. Recite nam nešto kratko o sebi?

Završila sam Filozofski fakultet- grupa pedagogija na Beogradskom univerzitetu, pre više od tri decenije i stekla zvanje diplomiranog pedagoga ili danas, master pedagogije.
Imala sam sreće da odmah dobijem posao i da započnem usavršavanje stečenih znanja i veština kroz praksu, radeći na raznim mestima: u osnovnoj školi kao nastavnica razredne i predmetne nastave (11 godina), stručna saradnica pedagoškinja (18.5 god), pomoćnica direktora (2.5 godi).
Volim da čitam beletristiku i stručnu literaturu, gledam obrazovne i emisije iz kulture, družim sa decom, razmenjujem mišljenja na razne teme, a najviše na one koje se odnose na oblast ljudskih prava, kvalitetnog obrazovanja i vaspitanja , ekologiju, budućnost planete i ljudi na njoj i td. Moj sin se bavi arhitekturom pa mi je zanimljivo da pratim i ovu oblast.

Опширније: INTERVJU sa Stankom Žica, pedagogom škole

Međunarodni dan tolerancije

Објављено петак, 22 новембар 2019
Аутор Mila Marković

IMG 1e050Prema Deklaraciji, Ujedinjenih nacija, ustanovljenoj 1995.god. u Parizu, tolerancija je poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogatstva različitosti u svetskim kulturama.

To je Dan koji nas podseća na razumevanje, prihvatanje različitosti, poštovanje, empatiju, strpljivost i saradnju. Ovaj dan smo obeležili sa predškolcima iz vrtića „Suncokreti“. Čitali smo bajku „Ružno pače“, razgovarali o njoj i zatim je ilustrovali.

Опширније: Međunarodni dan tolerancije

MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

Објављено четвртак, 26 септембар 2019
Аутор Mila Marković

20190918 103650Ovom prilikom predškolci i vaspitači iz „Čupka“ su poseti našu školu i zajednički smo obeležili Međunarodni dan pismenosti, osmi septembar.

Druženje su nam ulepšali učenici iz boravka, sa svojim učiteljicama, koji su napravili obeleživače za knjige i poklonili našim malim gostima.

Članovi bibliotečke sekcije, čitali su bajke, a predškolci su nam pevali pesme.

Опширније: MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

Susret sa piscem

Објављено субота, 30 март 2019
Аутор Mila Marković

Relja pisacRelja Carić ima samo 13 godina a objavio je  tri knjige poezije i proze: Reljin kutak, Reljin kutak 2 i Reljin kutak 3. U prijatnoj atmosferi školske biblioteke mladi pisac je predstavio svoju treću knjigu učenicima sedmog razreda. Činjenica da je Relja njihov vršnjak doprinela je opuštenom i iskrenom razgovoru  o pisanju, školi, nastavnicima, porodici, popularnosti.

Опширније: Susret sa piscem