MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

Objavljeno četvrtak, 26 septembar 2019
Autor Mila Marković

20190918 103650Ovom prilikom predškolci i vaspitači iz „Čupka“ su poseti našu školu i zajednički smo obeležili Međunarodni dan pismenosti, osmi septembar.

Druženje su nam ulepšali učenici iz boravka, sa svojim učiteljicama, koji su napravili obeleživače za knjige i poklonili našim malim gostima.

Članovi bibliotečke sekcije, čitali su bajke, a predškolci su nam pevali pesme.

Opširnije: MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

Susret sa piscem

Objavljeno subota, 30 mart 2019
Autor Mila Marković

Relja pisacRelja Carić ima samo 13 godina a objavio je  tri knjige poezije i proze: Reljin kutak, Reljin kutak 2 i Reljin kutak 3. U prijatnoj atmosferi školske biblioteke mladi pisac je predstavio svoju treću knjigu učenicima sedmog razreda. Činjenica da je Relja njihov vršnjak doprinela je opuštenom i iskrenom razgovoru  o pisanju, školi, nastavnicima, porodici, popularnosti.

Opširnije: Susret sa piscem

Poseta drugoj biblioteci

Objavljeno ponedeljak, 25 mart 2019
Autor Mila Marković

poseta bibliU okviru planiranih poseta drugim bibliotekama, 20.03.2019.god. posetili smo biblioteku osnovne škole Ivan Milutinović. Srdačno nas je dočekala bibliotekarka Mira Meglić i upoznala sa dugom tradicijom ove škole. Biblioteka je smeštena u relativno malom prostoru u odnosu na zavidan broj knjiga i druge bibliotečke gradje ali je povezana sa medijatekom pa taj spoj starog i novog daje posebnu atmosferu i duh. Poneli smo lepe utiske, hvala bibliotekarki Miri Meglić.

Opširnije: Poseta drugoj biblioteci

“Čarobna Milena” u Domu Jevrema Grujića

Objavljeno sreda, 12 decembar 2018
Autor Mila Marković

milenaUčenici članovi književnog kluba „Barili“ i bibliotečke sekcije 07.12.2018.god. posetili su izložbu jedne od najvećih srpskih slikarki Milene Pavlović Barili pod nazivom “Čarobna Milena“. Ovom izložbom Dom Jevrema Grujića ističe značaj i ulogu srpskih žena umetnica i njihov uticaj na evropsku i svetsku umetničku scenu.

Učenici su uživali u umetničkim delima kao i u samom enterijeru Doma Jevrema Grujića koji je spomenik kulture od visokog značaja. To je prva zgrada u Beogradu koja je 1961.god. zaštićena od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Ponosni smo što naša škola nosi ime ove velike i u svetu priznate umetnice: Milene Pavlović Barili!

Opširnije: “Čarobna Milena” u Domu Jevrema Grujića

INTERVJU sa direktorkom naše škole Oliverom Korošec- Međunarodni dan školskih biblioteka

Objavljeno petak, 09 novembar 2018
Autor Mila Marković

intervju direktorkaMeđunarodni dan školskih biblioteka obeležava se od 1999.god.(poslednji ponedeljak u oktobru), a od 2008.god. počinje da se obeležava kao Mesec školskih biblioteka.Tim povodom članovi bibliotečke sekcije intervjuisali su direktorku naše škole.

  • Šta za Vas znači BIBLIOTEKA?

Biblioteka je za mene uvek bila mesto na kome gubim pojam o vremenu. Naime, birajući knjigu koju bih pročitala, prelistavajući, čitajući … zaboravim na sve druge obaveze. Posebno uživam u mirisu biblioteke, mirisu knjiga.

Opširnije: INTERVJU sa direktorkom naše škole Oliverom Korošec- Međunarodni dan školskih biblioteka

Učenici naše škole na 63. Međunarodnom sajmu knjiga

Objavljeno sreda, 31 oktobar 2018
Autor PD-SU

Sajam knjigeNaši učenici su posetili 63, Međunarodni sajam knjiga 24.10.2018.god. Bili su oduševljeni brojem izlagača, povoljnim cenama i izborom knjiga.

 

Za naše učenike koji su posetili Sajam knjiga, ovo je zaista bio praznik knjige.

Od svih kulturnih događaja u Srbiji, Međunarodni sajam knjiga ima najdužu tradiciju i beleži najbrojniju posećenost.

Opširnije: Učenici naše škole na 63. Međunarodnom sajmu knjiga

MATEMATIČKI KVIZ

Objavljeno utorak, 30 oktobar 2018
Autor Vesna Stanojević

DMSlogo„Matematički list“ za učenike osnovne škole i Državna komisija za takmičenje „Kengur bez granica“ je organizator MATEMATIČKOG KVIZA i ove godine. Po prvi put opština Palilula se pridružila ovoj manifestaciji, a naša škola je bila domaćina za još četiri škole. Izuzetno, ove godine, jedan broj pitanja bio je posvećen životu i radu Mihaila Petrovića Alasa, povodom 150 godina rođenja ovog velikog matematičara. U prijatnoj atmosferi i fer takmičenju, najbolji su se pokazali učenici škole “Jovan Popović”, koji su se plasirali na okružni nivo takmičenja.

Opširnije: MATEMATIČKI KVIZ

Светска недеље математике 2018.

Objavljeno ponedeljak, 15 oktobar 2018
Autor Vesna Stanojević, nastavnica matematike

snmatU periodu 10.10.2018.- 16.10.2018. u toku je Svetska nedelje matematike, u kojoj se realizuje Globalni matematički projekat “Tačke koje eksplodiraju”. Plan je da u ovom matematičkom projektu učestvuje 10 miliona učenika širom sveta, i zato su se i učenici naše škole pridružili ovom projektu.

U petak 12.10.2018. nastavnica matematike Vesna Stanojević održala je časove u odeljenjima V-1, V-2 i V-3, posvećene ovom projektu.

Opširnije: Светска недеље математике 2018.