Poseta OŠ "Jovan Popović"

Objavljeno petak, 24 januar 2020
Autor Marina Ćilerdžić

IMG 20200124 124506Predstavnici Vršnjačkog Tima naše škole, bili su u poseti učenicima OŠ "Jovan Popović", gde su se upoznali sa njihovim članovima Vršnjačkog Tima. Učenici su u opuštenoj i drugarskoj atmosferi, razmenili iskustva i porazgovarali o daljoj saradnji dve škole i radionicama, koje će biti organizovane za učenike obe škole. Na obostrano zadovoljstvo, učenici se raduju sledećem susretu.

Opširnije: Poseta OŠ "Jovan Popović"

Poseta specijalnoj školi

Objavljeno četvrtak, 28 novembar 2019
Autor Marina Cilerdžić

IMG 20191127 150814 1Poseta specijalnoj školi „Miloje Pavlović“ na Banovom Brdu, 27.11.2019.

Učenici petog i šestog razreda naše škole, kao i predstavnici Vršnjačkog tima naše škole, bili su u poseti učenicima specijalne škole „Miloje Pavlović“ , gde su zajedno proslavili Dan škole „Miloje Pavlović“ i učestvovali u brojnim radionicama, koje su pripremili za naše đake. Pored sportskih aktivnosti, učenici su bili u mogućnosti da se oprobaju i u kreativnim radionicama, gde su pravili zajedno sa drugarima razne magnetiće i ukrase. Druženje je proteklo u veoma lepoj i drugarskoj atmosferi, punoj empatije i pozitivnih osećanja.

Opširnije: Poseta specijalnoj školi

Gradimo kućicu zajednički

Objavljeno sreda, 16 januar 2019
Autor Marina Cilerdžić

nap kucicu 20190116Učenici Vršnjačkog tima naše škole su na jednom od skupova učestvovali na radionici, gde su zajedničkim snagama gradili kućicu od smokija i čačkalica. Još jednom su pokazali koliko je neophodna međusobna saradnja i dobra vršnjačka klima, u izgradnji najbolje  kućice, koju smo kasnije i nagradili.

Opširnije: Gradimo kućicu zajednički

Dan tolerancije 2018.

Objavljeno nedelja, 25 novembar 2018
Autor Zorana Trbović

dan tolerancijeU organizaciji Vršnjačkog tima mlađih razreda 16.11.2018. obeležili smo Međunarodni dan tolerancije, dan koji bi zbog svog značenja, ideje i cilja trebao trajati cele godine.

Učenici su se podsetili da je potrebno uvažavati tuđe mišljenje, tuđa uverenja i osećanja, da je tolerancija zasnovana na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja.

Učenici su na časovima odeljenjskih zajednica učestvovali u anketi, izradi panoa, u radionicama i predavanjima. Naučili su da je vrlo važno držati se svojih uverenja, ali da je važno i ne nametati svoje stavove, jer svako treba da stvori sopstvenu sliku o svetu i društvu u kome živimo.

Međunarodni dan maternjeg jezika - mlađi razredi

Objavljeno utorak, 27 februar 2018
Autor Zorana Trbović

medj dan mat jezikaU svetu se 21. februar obeležava kao Dan maternjeg jezika, s ciljem promovisanja jezičke kulture i ravnopravnosti, kao i višejezičnosti. Svako ima pravo na upotrebu maternjeg jezika i zalaganje za njegovo očuvanje. Članovi Vršnjačkog tima mlađih razreda su, takođe, obeležili ovaj značajan datum učestvujući u različitim aktivnostima u okviru radionice koja je za cilj imala da istakne značaj i važnost maternjeg jezika, čitanja, pisanja, pravilnog govora i poštovanje drugih jezika, kao i razvijanje tolerancije.

Opširnije: Međunarodni dan maternjeg jezika - mlađi razredi

KUTIJA POVERENJA

Objavljeno petak, 23 februar 2018
Autor Marina Cilerdžić

I ovoga puta, Vršnjački tim naše škole je bio vredan i kreativan, pa je osmislio za đake naše škole Kutiju poverenja. U nju možete ubaciti ceduljicu sa Vašim problemom i šifru koju znate samo Vi. Na primer, možete da opišete situaciju koja Vas muči i kao šifru navedete „Zaljubljeni dečak“, a odgovor će se preko te šifre naći na oglasnoj tabli pored kutije. Na taj način će identitet onoga ko potraži pomoć ili savet ostati anoniman i niko, sem Vas, neće znati o kome se radi i kome je odgovor namenjen.

Takođe, kutija poverenja je obezbeđena , tako da će svi podaci koje navodite dok budete opisivali ono što Vas muči, biti tajna samo Vaša. Stručni tim naše škole će se pobrinuti da odgovori na sve vaše proleme.


„Prijatelji su kao zvezde – ne vidiš ih uvek, ali znaš da su UVEK tu!“

VAŠ VRŠNjAČKI TIM

 

DAN ZAGRLJAJA

Objavljeno ponedeljak, 22 januar 2018
Autor Marina Cilerdžić

Vršnjački tim naše škole je obeležio jedan sasvim poseban dan- Dan zagrljaja. Deca su se upoznala sa istorijom praznika, ispričala kada, kako i zašto se ljudi grle, „isprobali“ nekoliko vrsta zagrljaja i naučili neka osnovna pravila iz bontona vezana za pozdravljanje.
Takođe smo naučili najvažnije:
-Zagrljaj nas čini srećnijima
-Zagrljaj jača naše smopouzdanje
-Zagrljajem možemo reći „neizrecivo“
-Zagrljajem se skrivamo od straha
-Zagrljajem se tešimo

Novogodišnja jelka želja

Objavljeno ponedeljak, 08 januar 2018
Autor Zorana Trbović

jelka zeljaVeć drugu godinu za redom učenici Vršnjačkog tima mlađih razreda ispraćaju staru godinu učestvovanjem u radionicama koje za cilj imaju promovisanje tolerancije i pozitivnih vrednosti. Najlepšim željama, napisanim na papiru, okitili su novogodišnju jelku koja krasi prostor ispred učionica. Ova akcija Vršnjačkog tima polako postaje tradicija naše škole.

Opširnije: Novogodišnja jelka želja