Novogodišnja jelka želja

Objavljeno ponedeljak, 08 januar 2018
Autor Zorana Trbović

jelka zeljaVeć drugu godinu za redom učenici Vršnjačkog tima mlađih razreda ispraćaju staru godinu učestvovanjem u radionicama koje za cilj imaju promovisanje tolerancije i pozitivnih vrednosti. Najlepšim željama, napisanim na papiru, okitili su novogodišnju jelku koja krasi prostor ispred učionica. Ova akcija Vršnjačkog tima polako postaje tradicija naše škole.

Opširnije: Novogodišnja jelka želja

OBELEŽEN SVETSKI DAN TOLERANCIJE_Vršnjački tim

Objavljeno četvrtak, 16 novembar 2017
Autor Marina Ćiledžić

 IMG 22Međunarodni Dan tolerancije je i ove godine obeležen u našoj školi kroz različite aktivnosti učenika. Vršnjački tim je na svom poslednjem sastanku izradio veoma efektan pano, koji simbolizuje toleranciju i međusobno poštovanje.

Opširnije: OBELEŽEN SVETSKI DAN TOLERANCIJE_Vršnjački tim

VRŠNjAČKI TIM STARIJIH RAZREDA_novembar 2017.

Objavljeno ponedeljak, 13 novembar 2017
Autor Marina Ćilerdžić

 

I u ovoj školskoj godini, vršnjački tim nastavlja sa svojim radom, prema utvrđenom planu i programu. Program smo započeli radionicama, koje će pomoći okupljenoj deci da se upoznaju i da se započne formiranje tima i timske atmosfe.

Kreiranjem početne prijatne atmosfere za rad, kao i kreiranje zajedničkih pravila rada svi đaci su podjednako učestvovali u radu, ispunjavajući tako sve ciljeve, koje je ova radionica imala.

Opširnije: VRŠNjAČKI TIM STARIJIH RAZREDA_novembar 2017.

Poznavanje dečijih prava

Objavljeno četvrtak, 12 oktobar 2017
Autor Zorana Trbović

poznavanje dicijih pravaZajednički cilj svih nas i društva u celini je poboljšanje položaja dece,  pružanje mogućnosti deci da slobodno izražavaju kreativne sposobnosti i talente kroz igru i druženje,  kao i unapređenje kvaliteta života dece. Dečija nedelja skreće pažnju najširoj javnosti na prava i potrebe dece.

U okviru Vršnjačkog tima mlađih razreda izradjen je edukativni plakat dečijih prava i održan je kviz na temu "Poznavanje dečijih prava" koji je na zabavan način potvrdio visoku svest naših učenika o značaju ove teme.

Novogodišnje drvo želja vršnjačkog tima

Objavljeno utorak, 03 januar 2017
Autor PD-SU

vt drvo zeljaDok je većina učenika razdragano ispraćala 2016. godinu, Vršnjački tim mlađih razreda naše škole mislima i lepim željama uveliko je bio u Novoj 2017. godini.

Cilj je bio osmisliti i ispisati poruke mira,  ljubavi i tolerancije u formi lepih želja upućenih vršnjacima i njima dekorisati novogodišnje drvo,  jelku.

Jelka je izložena u hodniku škole,  a tri najlepše želje, po mišljenju učenika trećih razreda, istaknute su na panou pored jelke. 
Koordinatorka Vršnjačkog tima mlađih razreda,  učiteljica Zorana Trbović koja je ovu originalnu ideju "Drvo lepih novogodišnjih želja" predstavila učenicima, nada se da će ona zaživeti i trajati i u godinama koje dolaze i postati tradicija.

Fotografije koje možete pogledati odražavaju lepo raspolaženje učesnika ovih radionica održanih u decembru 2016. godine.

Čarobno putovanje na Dan invaliditeta

Objavljeno četvrtak, 15 decembar 2016
Autor PD-SU

vt invaliditet znakPovodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Gradskoj skupštini je 3.12.2016. održana manifestacija kojoj su prisustvovali učenici naše škole.

Osobe sa invaliditetom, u saradnji sa KUD-om "Lola", prikazali su predstavu "Čarobno putovanje". Tom predstavom osobe sa invaliditetom su ukazale da imaju svoje vrednosti, kvalitete, sposobnosti i znanja i da u velikoj meri mogu da doprinesu drustvu u kome živimo.

Mi smo bili tamo da ih podržimo.

Tolerancija

Objavljeno utorak, 15 novembar 2016
Autor PD-SU

vt tolerancija plakat

Poznati o toleranciji… 

„Sami zakoni ne mogu garantovati slobodu izražavanja; da bi svaki čovek mogao nekažnjeno izreći svoje stavove, mora postojati duh tolerancije u celoj populaciji.“

Albert Ajnštajn

„Ono što nam je činiti jeste slaviti našu različitost i raspravljati o našim razlikama, čuvajući pri tome celovitost naše zajednice.“

Hilari Klinton

„Nećamo se sećati reči naših naprijatelja, nego ćutanja naših dobrih prijatelja.“

Martin Luter King

„Konačan ishod ponašanja „oko za oko“ je oslepljen svet.“

Gandi

Upoznavalica

Objavljeno utorak, 01 novembar 2016
Autor PD-SU

detektivkaPrva radionica Vršnjačkog tima mlađih razreda bila je Radionica – UPOZNAVALICA pa smo se dogovorili da i prva naša akcija nosi to ime! Spremni smo za neka nova poznanstva, drugarstva i prijateljstva.

Učenici III i IV su imali priliku da tokom velikog odmora izvuku zagonetnu ličnost, tj. ime, prezime i razred nekog učenika/učenice.

Učenici III razreda izvlačili su zagonetnu ličnost IV razreda, a učenici IV razreda izvlačili su zagonetnu ličnost III razreda sa zadatkom da zagonetnu ličnost upoznaju i otkriju tri stvari koje ta osoba voli i tri stvari koje ne voli.

Od tog momenta, učenici su postali pravi detektivi u otkrivanju zagonetne ličnosti. Na odgovarajućim panoima koji su bili zakačeni u holu škole, učenici su lepili svoje „detektivske radove“.

Možda je neko pronašao svog budućeg najboljeg prijatelja.

smajli